Uitvaart inloopmiddag

ZONDAG 27 MAART VAN 13:30 - 16:30 UUR

Uitvaartspecialisten houden inloopmiddag op zondag 27 maart

'Er is zoveel méér mogelijk dan het
standaard afscheid van een geliefde'

WINTERSWIJK - Wanneer een dierbare komt te overlijden, is het vaak aan de nabestaanden om het afscheid vorm te geven. Wensen van de overledene die na het overlijden gestalte krijgen, maar zeker ook de wensen van nabestaanden die afscheid nemen. Wie meer wil dan de standaard uitvaart, kan zijn licht opsteken tijdens de inloopmiddag van Uitvaartbegeleiding Christina, Monere Bloemdecoraties en Nicky Heinne Uitvaartfotografie.

Op zondagmiddag 27 maart nodigt het drietal belangstellenden uit een bezoek te brengen aan de uitvaart-inloopmiddag in de fotostudio van Nicky Heinne aan de Kottenseweg 101 in Brinkheurne. Van 13.30 tot 16.30 uur geven ze vanuit hun specifieke vakgebied informatie over de vele mogelijkheden omtrent een persoonlijke uitvaart. ''Er is zoveel méér mogelijk dan een standaard afscheid van een geliefde'', benadrukken de uitvaartspecialisten.

Alle drie onderneemsters hebben in hun leven al de nodige dierbaren verloren. ''We zijn gevoelsmensen en weten ons uit eigen ervaring goed te verplaatsen in het verdriet van een ander. Dat invoelend vermogen helpt ons om er samen met de nabestaanden een stijlvolle uitvaart van te maken'', aldus Nicky Heinne. Als ervaren fotograaf maakt ze op discrete wijze een dierbare herinnering van de uitvaart. ''Een mooie beeldreportage kan ook een waardevolle steun zijn bij de verwerking van het verlies.'' Tijdens de inloop toont ze onder meer voorbeeldalbums en een sildeshow met foto-opnamen van uitvaarten. Ook geeft ze inzicht in de manier van werken.

'Dit past bij mij'
Christina de Graaf is zelfstandig uitvaartbegeleider. ''Voordat ik zelf in het vak ging heb ik uitvaarten bijgewoond van grote uitvaartondernemingen en van kleine zelfstandige uitvaartbegeleiders. Bij de laatste had ik echt een gevoel van: 'dit past bij mij'. De persoonlijke warme en sociale aandacht sprak mij direct aan, want zo ben ik als persoon ook.'' Zij zal de bezoekers die middag breed informeren over allerlei aspecten rond de uitvaart, van de keuze van rouwkaarten tot de wijze van opbaring. Christina kan uw uitvaart vorm geven ongeacht waar en of u verzekerd bent.

Monique Stevens van Monere Bloemdecoraties is al 12 jaar gespecialiseerd in rouwbloemwerk. Ze gaat altijd eerst in gesprek met de nabestaanden. ''Zo leer ik het verhaal kennen van de overledene. Op basis daarvan kan ik een heel persoonlijk rouwarrangement maken, waarin de favoriete kleuren, bloemenkeuze, motieven of voorwerpen een rol spelen.'' Ook laat ze kinderen, indien de mogelijkheid zicht voordoet, zelf een bloemstukje maken. ''Dat vinden ze prachtig en het helpt bij de rouwverwerking.'' Op de inloopmiddag toont ze uiteenlopende rouwboeketten maar ook accessoires zoals mariabeelden en rozenkransen.

Inspelen op specifieke wensen
De drie Winterswijkse onderneemsters benadrukken als kleine spelers in de uitvaartbranche beter in staat te zijn om specifieke wensen te vervullen dan de grote uitvaartorganisaties. ''We willen de mensen graag bewust maken van alle mogelijkheden die er zijn voor een waardig en liefdevol afscheid. Tegen aanvaardbare tarieven.''

Het drietal ziet deze inloopmiddag als een opstapje naar iets dat verder gaat groeien. ''We moeten de dood meer bespreekbaar maken; dat gebeurt nu ook in de media en dat is prima. Het geeft rust om te weten wat de laatste wensen zijn van je naasten als het zover is.''

Thema's
Er wordt door de organisatoren al volop gebrainstormd om na deze algemene inloop ook themadagen te houden over specifiek onderwerpen, zoals natuurbegrafen, rouwvervoer, muziek, grafstenen, verzekering, urnen en assieraden. Maar ook willen ze aandacht besteden aan personen met een beperking die te maken krijgen met rouw en verlies. ''We willen graag laten zien wat we allemaal in huis hebben voor een liefdevol en passend afscheid van een dierbare. Door dit samen te presenteren staan we sterker en zijn we optimaal in staat om een uitvaart in ieders gewenste stijl te verzorgen.''

Elke bezoeker van de inloopmiddag ontvangt een goodiebag met een bijzondere gezamenlijke aanbieding. U kunt kans maken op een prachtig troostboeket een memorybox of een herinneringsfoto.

Meer informatie:
Monere Bloemdecoraties Kloetenseweg 47, Winterswijk, 06 81 41 99 11 | www.monere.nu
Nicky Heinne - Uitvaartfotografie Kottenseweg 101, Winterswijk-Brinkheurne, 06 22 01 87 17 | www.nickyheinneuitvaartfotografie.nl
Uitvaartbegeleiding Christina B.H. Heldtstraat 24, Winterswijk, 06 48 23 71 22 | www.uitvaartchristina.nl

Een persoonlijk rouwarrangement

Met een goed gevoel terugkijken op het moment van afscheid is heel belangrijk. Om zo'n persoonlijk rouwarrangement te kunnen maken praat ik met de nabestaanden. Wilt u mij vertellen hoe uw naaste in het leven stond? Welke kleuren vond hij of zij mooi? Zijn er kleuren waar uw dierbare juist niet van hield? Had hij of zij lievelingsbloemen? Wat waren de hobby's? Zijn er misschien persoonlijke voorwerpen die in het rouwarrangement verwerkt kunnen worden? Door ons vertrouwelijke, respectvolle gesprek bij u thuis krijg ik de inspiratie die nodig is om een persoonlijk rouwarrangementen te kunnen ontwerpen.

Als het rouwarrangement klaar is, kunt u het bij mij ophalen. Of ik bezorg het op het adres van uw keuze. Wilt u samen met mij het rouwarrangement naar het uitvaartcentrum brengen? Ook dat laatste doe ik graag met u.